Google, alan adı kayıt hizmetini yayınladı.

By | 18/03/2022

Google Domains artık betada sürümünden çıktı.

Google, alan adı kayıt hizmetinin sonunda beta sürümünden çıktığını ve tam gelişmiş bir ürün olarak yayınlandığını duyurdu.

İlk olarak 2015’te piyasaya sürülen Google Domains, başlangıçta yalnızca ABD’de mevcuttu, ancak beta sürümünden çıkıldığında artık 26 ülkede etkin olacak ve şirket zaten “milyonlarca aktif kaydı” olduğunu söylüyor.

Google bir blog yayınında “Alan adlarının müşteriler için ne kadar değerli olduğunu biliyoruz ve genellikle bir işletmenin, markanın veya tutkunun tam kalbinde yer alan bir hizmet sağlama sorumluluğunu ciddiye alıyoruz” dedi .

Google Alan Adları 

Google, alan barındırma hizmetini özel kayıt, iki adımlı doğrulama ve güvenlik için tek tıklamayla DNSSEC ile yılda 75 TL başlayan fiyatlarla sunacak.

Platform, kişilerin ve işletmelerin Google Sites veya Wix , Shopify, Squarespace, Weebly , Hostinger ve Bluehost gibi web sitesi oluşturucu ortaklarıyla bir web sitesi oluşturması için kullanılabilen 300’den fazla alan uzantısına sahiptir.

Teknoloji devi, 15 Nisan’a kadar yeni ve geri dönen müşterilere herhangi bir tek alan kaydı veya Google Domains aktarımında %20 indirim sunuyor.

Google Domains, kullanıcıların bir alan adı kaydettirmesine yardımcı olsa da, diğer popüler alan adı kayıt şirketlerinin aksine herhangi bir barındırma türü sunmadığını belirtmekte fayda var.

Google Domains, Avustralya, Belçika, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Malezya, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Filipinler, Polonya, Singapur, Güney Afrika, İspanya, İsveç, İsviçre Tayland, Türkiye, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri ve Vietnam’da kullanılabilecektir.

Vakit ayırdığınız için teşekkürler bir sonraki yazımızda görüşmek üzere 🙂