Google Chrome’un şifre yöneticisi notlar için yeni bir bölüm ekliyor.

By | 19/03/2022

Şifre yöneticileri, çevrimiçi güvenliğin önemli bir biçimidir ve Google, popüler Chrome tarayıcısında yerleşik olarak bulunan bir şifre yöneticisi ile başlamayı oldukça kolaylaştırır. Bu özellik daha da önem kazanmaya devam ederken, Google artık Chrome şifre yöneticisinde notlar için yer ekliyor.

Notlar, LastPass ve 1Password gibi parola listelemeyle ilgili notlar için yer bırakan ve tam notları kendi listeleri gibi destekleyen diğer şifre yöneticisi hizmetlerinin nadir görülen bir parçası değildir.

Bu, Google’ın şimdi Chrome’a ​​eklediği bir işlevdir. Chrome’un şifre yöneticisine kullanıcı adı ve şifre alanlarının altına basit bir “Notlar” alanı ekler. Seçenek, hem mevcut bir parolayı düzenlemeye gittiğinizde hem de ilk kez bir parola eklerken görünür. Hesaba bağlam vermek, güvenlik sorularını veya diğer bilgi parçalarını barındırmak için kullanışlı bir özelliktir.

Chrome Canary çalıştıran kullanıcılar bu özelliği şimdi test edebilir ve Google, etkinleştirmeyi kolaylaştırmak için #passwords-notes bayrağını bile ekledi. Bu özellik şu anda Chrome 101’in piyasaya sürülmesiyle bağlantılı olduğundan, Kararlı kanala Nisan veya Mayıs gibi ulaşacaktır, ancak varış zamanlaması değişebilir.

Chrome Canary’den gelen görüntüler;

Parolalar notlar ayarları
Şifre Kaydetme Ekranı
Buradan Not Ekliyoruz

Vakit ayırdığınız için teşekkürler bir sonraki yazımızda görüşmek üzere 🙂